joi, 25 octombrie 2012

Zoe Saldana: Neytiri din Avatar a ajuns de nerecunoscut. Primele imagini cu actrita in rolul legendei muzicii soul Nina Simone

Actrita devenita celebra in 2010 cu rolul "Neytiri" din blockbusterul lui James Cameron "Avatar" s-a transformat in legenda muzicii soul Nina Simone.

Zoe Saldana: Neytiri din Avatar a ajuns de nerecunoscut. Primele imagini cu actrita in rolul legendei muzicii soul Nina Simone
 
Zoe Saldana a inceput filmarile la mult asteptata productie care va aduce pe marile ecrane viata cantareatei de jazz si militantei pentru drepturile civile - Nina Simone. De curand fotografii au pozat-o pe Saldana purtand o peruca in stil afro, dinti falsi si mai multe proteze faciale, care o faceau sa semene destul de bine cu cantareata.

Pelicula Nina va fi regizata de Cynthia Mort, care lucreaza la acest proiect de multi ani. Mary J. Blidge a fost multa vreme adepta a proiectului, indepartandu-se apoi din motive de finantare. Fanii artistei Nina Simone nu au fost de acord cu alegerea lui Zoe Saldana pentru acest rol deoarece actrita de 34 de ani apartine comunitatii latino africane, astfel ca tresaturile fetei ei sunt diferite iar pielea mult mai deschisa la culoare.

Nina Simone a devenit renumita ca solista si compozitoare in 1950 si a militat in miscarea pentru drepturile civile din anii '60. Din cauza problemelor fiscale a fost nevoita sa se mute in alta tara, una dintre ele fiind Franta, unde s-a si stins din viata in 2003, la varsta de 70 de ani. Clifton Henderson a fost asistentul cantaretei si, mai tarziu, a devenit managerul ei.



Cynthia Mort a scris scenariul filmului care are la baza autobiografia artistei, I Putt a Spell on You (1992), centrata pe povestea de dragoste cu asistentul ei mult mai tanar, Clifton Henderson (jucat de David Oyelowo). Se pare ca actiunea are loc la inceputul anilor ‘90, cand Simone avea deja 60 de ani, iar povestea ei va fi spusa cu numeroase flashback-uri. Desi filmul a stat multi ani sub semnul intrebarii din cauza problemelor financiare, filmarile au inceput pe 16 octombrie. Pelicula care se va lansa in 2013 are un buget de 30 de milioane de dolari si este produsa de Ealing Studios.

Zoe Saldana a fost criticata chiar de fiica Ninei - Simone Kelly care a recunoscut intr-un post pe pagina de Facebook care actrita din Avatar nu este cea mai buna solutie pentru a o interpreta pe mama ei. Simone Kelly isi dorea actrite ca Viola Davis sau Kimberly Elise pentru acest rol. "Zoe este o actrita incredibila. Insa va fi nevoie de ceva munca, va trebui sa poate o proteza si un machiaj mai inchis la culoare", a declarat cantareata si actrita Jill Scott.



Desi joaca de la 17 ani, Zoe Saldana a devenit celebra abia in 2010 cu rolul "Neytiri" din "Avatar". Actrita s-a nascut in New Jersey, SUA, dintr-un tata dominican si o mama portoricana. Cand avea 10 ani, s-a mutat impreuna cu familia in Republica Dominicana, unde au locuit urmatorii sapte ani. Acolo a facut balet, iar dupa intoarcerea in New York, a inceput sa joace alaturi de trupa de teatru Faces. Insa Saldana a devenit celebra in rolul lui "Neytiri" din "Avatar", iar anul trecut a revenit pe marele ecran in rol principal in Columbiana. A jucat rolul de pirat, Anamaria, in filmul "Piratii din Caraibe: Blestemul Perlei Negre" din 2003, si a aparut in diferite show-uri de televiziune si filme, incluzand The Terminal (2004) si Guess Who (2005). In 2009, a jucat rolul lui Uhura in blockbusterul Star Trek, actrita va aparea in aceeasi ipostaza in 2013 in Star Trek Into Darkness.
Pe langa filmul Nina, Zoe Saldana care isi va relua celebrul rol al lui "Neytiri" si in Avatar 2 a terminat de curand filmarile la thrillerul Out of the Furnace unde colaboreaza cu Chrstian Bale, Woody Harrelson si Willem Dafoe. Pe Zoe Saldana o puteti vedea in Colombiana, duminica de la 20.30 pe  PRO TV.



 

 


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu