duminică, 28 octombrie 2012

Un studiu german da peste cap toate asteptarile. Ce prefera tinerii in locul sexului

sex
Studiind comportamentul tinerilor, cercetatorii germani au ajuns la o concluzie care da peste cap toate asteptarile.

Daca pana acum obisnuiai sa-ti verifici mereu e-mailul in timpul unei intalniri, cercetatorii au gasit explicatia. Un studiu sugereaza ca statul pe Facebook este mai irezistibil pentru tineri decat sexul.
Cercetarea a vizat in special tinerii de 20 de ani, carora li s-au trimis sondaje pe telefon, in diferite momente ale zilei, timp de o saptamana. Acestia trebuiau sa spuna ce isi doresc sa faca in momentul respectiv, cat de mult si pentru cat timp, scrie ABC News.
Desi dorinta de a face sex era puternica, subiectii ar fi preferat sa stea pe retelele de socializare sau sa-si verifice e-mailul.
„Folosirea retelelor de socializare, verificarea e-mailurilor, navigarea pe internet sau urmarirea programelor TV prezinta un interes marit, mai ales din cauza efortului si a costurilor reduse pe care le presupun”, e de parere Wilhelm Hofmann, profesor asistent al Scolii de Business de la Universitatea din Chicago, si autor al studiului.
Un alt motiv pentru acest comportament este si raspandirea smartphone-urilor. „Oamenii isi verifica intr-una telefonul, pur si simplu nu se pot abtine”, spune Karen North, de la Universitatea Southern California, din Los Angeles.
Peste 10.000 de chestionare au fost completate, insa nu se stie cati dintre cei intervievati aveau sau nu un partener, in timp ce toti aveau smartphone-uri.
Pentru cei care se tem ca viata personala sau profesionala le va fi invadata de media si internet, North le sugereaza sa separe activitatile sociale reale de cele virtuale, si sa se concentreze pe interactiunile din viata de zi cu zi.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu