luni, 29 octombrie 2012

"Avem imagini din zonele interzise israeliene". Un lider iranian lanseaza un avertisment puternic

satelit Israel
Iranul este in posesia unor imagini surprinse deasupra Israelului de un avion fara pilot al Hezbollah, a declarat luni Esmail Kossari, presedintele Comisiei de Aparare din cadrul Parlamentului iranian, la postul de televiziune Al-Alam, relateaza AFP.

"Aceasta drona a transmis in direct imaginile surprinse si noi suntem in posesia imaginilor cu zone interzise" din Israel, a declarat Kossari la televiziunea in limba araba scrie MEDIAFAX.

"Avem, de asemenea, capacitatea de a produce drone de atac", a adaugat el.

"Din acest motiv spunem ca daca Israelul vrea sa recurga la cea mai mica actiune impotriva noastra, noi vom raspunde pe teritoriul acestui regim"
, a continuat oficialul.
PRO TV NEWS te tine mereu conectat la evenimentele interne si externe aflate in desfasurare. Vezi ce poti urmari acum.

La 6 octombrie, un avion iranian fara pilot, numit Ayoub, a fost trimis de miscarea libaneza Hezbollah deasupra Israelului, survoland Mediterana inainte de a intra in spatiul aerian israelian intr-un sector din apropierea Fasiei Gaza.

Acesta a fost distrus de un avion de lupta israelian in timp ce se afla in nordul desertului Negev unde se gasesc instalatii nucleare israeliene.

Postul de radio militar israelian a precizat ca avionul fara pilot, care nu transporta explozibili, a survolat teritoriul israelian timp de o jumatate de ora si ca prima incercare de a-l dobori cu ajutorul unui avion F-16 a esuat. Abia la a doua incercare acesta a explodat.
Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, a declarat la acea vreme ca avionul iranian fara pilot, "asamblat si montat in Liban", a "parcurs sute de kilometri deasupra marii inainte de a trece liniile inamice si de a intra in Palestina ocupata (...) si a survolat instalatii sensibile si importante pe zeci de kilometri inainte ca inamicul sa-l repereze in apropiere de (complexul nuclear) Dimona".

Kossari a declarat ca Hezbollah are avioane fara pilot "si mai dezvoltate".

Duminica, ministrul iranian al Apararii, generalul Ahmad Vahidi, a afirmat ca "Republica Islamica Iran detine, in prezent, drone mult mai dezvoltate decat cea trimisa de fortele Hezbollah deasupra teritoriului regimului sionist".

"Survolarea acestui teritoriu de catre aceasta drona a fost (...) o lovitura dura pentru acest regim sionist", a declarat el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu