joi, 20 septembrie 2012

Tom Cruise, un politist de 110 kilograme si inalt de 1.80 metri in rolul lui Jack Reacher. Ce decizie au luat producatorii filmului de teama unui nou scandal

Jack Reacher, trillerul pe care Paramount Pictures vrea sa-l transforme intr-o noua franciza de succes cu Tom Cruise in rolul principal a inceput sa intampine probleme. Actorul isi va restrange turneul de promovare a filmului in lume de teama reactiei presei in legatura cu acuzele primite de starul american intr-un material controversat aparut in Vanity Fair.

Viata personala a lui Tom Cruise a fost analizata la sange de catre Maureen Orth in revista Vanity Fair, intr-un material publicat in urma cu cateva saptamani. Scriitorul spune ca actorul impreuna cu alti adepti ai scientologiei au facut un casting in anul 2004 pentru a-si gasi o noua iubita dupa divortul de Nicole Kidman, in timp ce un alt ziar National Enquirer acuza ca acesta le-a abuzat pe Katie Holmes si pe fiica sa Suri.


Revista Hollywood Reporter a dezvaluit ca Paramount Pictures a decis ca Tom Cruise sa nu aiba parte de un turneu mondial de promovare a filmului Jack Reacher de teama unor reactii negative din partea presei care va sapa dupa secretele murdare ale actorului in varsta de 50 de ani.


Aceasta strategie a studiourilor ar putea afecta incasarile filmului, mai ales ca iubitorii romanelor semnate de Lee Child s-au declarat revoltati de decizia producatorilor de a-l distribui pe Tom Cruise in rolul principal. "Jack Reacher” este un film de actiune, in care Cruise joaca rolul unui detectiv ce investigheaza un caz ce se va dovedi foarte complicat. Pelicula este o adaptare dupa "One Shot" una din cartile lui Lee Child. Personajul este descris in carti ca avand peste 110 kilograme si in jur de 1,80 metri inaltime.  Fanii nu si-l imaginau sub nicio forma pe Tom Cruise in acest rol.
"Este mereu o perioada tensionata atunci cand duci un personaj din carti pe marile ecrane. Insa Tom Cruise este fantastic in acest rol. Nu stiu cum o face. Este un actor si asta e treaba lui" a sarit autorul cartilor in apararea lui Tom Cruise. Romanele lui Lee Child, pseudonimul literar al scriitorului britanic Jim Grant, descriu aventurile unui fost soldat amerian Jack Reacher care colinda SUA.


Actiunea din film este declansata atunci cand The Zec jucat de Werner Herzog, un fost prizonier de razboi, un foarte bun lunetist, este acuzat de asasinarea a cinci oameni nevinovati intr-un mall. Politistii il iau in custodie, deoarece crima pare sa fie facuta de un lunetist profesionst. Fostul investigator militar Jack Reacher ( Tom Cruise) e ales de inculpat sa-l apere. Acesta tinde sa creada ca lunetistul spune adevarul ca este nevinovat fiindca este prea bine antrenat pentru a irosi un singur glont. In atac au murit 5 persoane, dar s-au tras 6 gloante. Pentru a-l identifica pe adevaratul suspect, Jack Reacher face echipa cu un detectiv criminalist si cu avocata apararii Helen Rodin (Helen Rodin), fiica procurorului districtual din Indianapolis.
"Tom Cruise a fost implicat de la bun inceput in acest film. Am fost atent atunci cand am vandut drepturile de ecranizare ale cartii, am vrut sa le dau unor oameni pe care ii respect. Tom Cruise si Paramount Pictures au avut planuri si idei marete" a povestit autorul Lee Child in emisiunea CBS This Morning.


Pelicula este regizata si scrisa de Christopher McQuarrie. Sperand sa capitalizeze succesul impresionant de box office realizat de Tom Cruise cu Mission: Impossible – Ghost Protocol producatorii de la Paramount Pictures au decis sa aduca filmul pe marile ecrane pe 21 decembrie 2012 si nu in 2013, cum era initial planificat. Divortul de Katie Holmes, scandalul care a urmat si influenta pe care scientologia o are in viata lui Tom Cruise vor face din actor o tinta a presei tabloide in perioada de promovare iar producatorii se tem de acest lucru.

Filmul va fi lansat in Romania in ianuarie 2013.


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu