joi, 20 septembrie 2012

Fostul iubit al lui Yoko Ono, cu origini româneşti, va expune picturi la Cluj

Artistul Sam Havadtoy, care a fost partenerul lui Yoko Ono timp de 20 de ani, va ajunge cu colecţia lui de tablouri şi în ţara noastră.

 Conform unui comunicat transmis, joi, de Muzeul de Artă Cluj-Napoca, expoziţia Sam Havadtoy - "Iubiri uitate" va fi deschisă la Muzeul de Artă Cluj-Napoca în perioada 28 septembrie - 4 noiembrie.


Expoziţia "Iubiri uitate" a artistului Sam Havadtoy va fi organizată în sălile festive ale muzeului, oferind, în ambianţa barocă, dominată de lambriurile cu decoraţiuni sculpturale aurite, o prezentare a lucrărilor de pictură şi ale obiectelor realizate în ultimii ani de artist.

Sam Havadtoy s-a născut în anul 1952 la Londra într-o familie cu origini în Transilvania. Ajungând la New York în anul 1972, artistul a lucrat ca designer de interioare, cunoscând şi frecventând artişti ca Andy Warhol, Keith Haring, David Bowie, Robert Rauschenberg. Timp de două decenii, după dispariţia tragică a lui John Lennon, Sam Havadtoy a devenit partenerul artistei Yoko Ono. Din anul 2000 trăieşte în Ungaria şi Italia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu