joi, 27 septembrie 2012

Poftiţi în «Regatul Piticilor»! Chinezii i-au adunat pe toți cei care suferă de nanism din țară și i-au mutat într-un sătuc cu destinație turistică

Greu de crezut sau nu, satul piticilor chiar există! Autorităţile din China au adunat familii întregi de liliputani de prin toate părţile ţării şi au înfiinţat o comunitate la poalele unui munte din regiunea Yunnan.

 Unul dintre cei mai vârstnici pitici, în faţa căsuţei construite de autorităţi
Cum viaţa piticilor din China nu este deloc uşoară, aceştia plângându-se mereu că sunt ponegriţi şi batjocoriţi de oamenii normali, autorităţile au găsit, aparent, soluţia, înfiinţând recent “Regatul Piticilor”, un sătuc cu sute de locuinţe în miniatură.
Familii întregi s-au mutat aici recent, în schimbul căsuţelor dotate cu strictul necesar trebuind ca de două ori pe zi să se costumeze şi să realizeze spectacole ca la circ pentru turiştii care vin în vizită. Oficialii din Yunnan au declarat că satul a fost clădit tocmai pentru ca piticii să pună umărul la bunăstarea economiei chineze, mai ales la dezvoltarea turismului. Şi se pare că nu s-au înşelat fiindcă, de câteva zile, de când s-a inaugurat “regatul”, curioşii vin cu miile, ca într-un parc de distracţii.
 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu