luni, 24 septembrie 2012

"Eroarea" URIAŞĂ a Facebook care i-a scandalizat pe utilizatori. EŞTI AFECTAT? UPDATE

Utilizatorii reţelei sociale Facebook se plâng insistent că sunt confruntaţi cu o nouă problemă: o eroare este responsabilă pentru afişarea pe Wall-ul utilizatorilor a mesajelor private. Oficialii Facebook spun că analizează în prezent situaţia pentru a găsi cauzele erorii, scrie Nouvel Observateur. Presa de specialitate notează că, potrivit primelor informaţii, nu toţi utilizatorii sunt afectaţi. UPDATE Reprezentanţii Facebook au negat că ar exista vreo problemă.

 Pe Facebook sunt reţinute informaţii precum numărul de prieteni care au scris pe Wall-ul unui utilizator, alături de mesajele respective, publice sau private.

"Le Nouvel Observateur" a constatat această problemă (publicarea mesajelor private pe Wall) la mesajele datate din 2007 până in 2012, confirmând o informaţie a publicaţiei "Metro". Problema nu se manifestă identic in cazul tuturor utilizatorilor: unii au constatat eroarea în cazul mesajelor din fiecare an de utilizare a Facebook, alţii doar în cazul mesajelor din unii ani, iar alţii, mai norocoşi, nu au fost afectaţi.
UPDATE: Eroarea, raportată iniţial de presa franceză, este confirmată acum şi de site-ul de tehnologie TechCrunch, care observă că problema s-a extins şi în Statele Unite, dar subliniază că nu toţi utilizatorii Facebook sunt afectaţi.
Contactaţi, oficialii Facebook au declarat iniţial că incidentul le-a fost semnalat luni după-amiază şi că, ulterior, o echipă a demarat o anchetă pentru a înţelege cauzele acestei erori. Ulterior, reprezentanţii companiei au anunţat că utilizatorii care au făcut reclamaţii sau înşelat şi că mesajele la care făceau aceştia referire au fost întotdeauna publice.

  


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu