vineri, 7 septembrie 2012

CFR, mai valoroasă decât Steaua! Echipa lui Paszkany este cu şase milioane € mai scumpă decât cea a lui Becali. Ce super lovitură se pregăteşte la Cluj


După ultimele transferuri, campioana are de departe cel mai valoros lot din primul eşalon
Clujenii ameninţă supremaţia Stelei şi pe plan european, la nivel de coeficient UEFA

CFR a realizat şase transferuri pe finalul perioadei de mercato, iar valoarea lotului a crescut până la 36,9 milioane de euro, potrivit site-ului de specialitate www.transfermarkt.de. Cum celelalte cluburi din Liga I nu au mai mutat pe piaţa transferurilor, clujenii s-au detaşat din punctul de vedere al valorii de piaţă a lotului. Pe locul secund în acest clasament se plasează Steaua, cu un minus de peste 6 milioane de euro.

Iuliu Mureşan, preşedintele campioanei, spune că acest lot are potenţial să lupte pe trei fronturi. "Avem un lot cu care trebuie să câştigăm titlul în Liga I, Cupa României şi să prindem primăvara europeană", susţine oficialul din Gruia.

Minim 9-10 puncte în următoarele etape

Mureşan mai crede că lupta la titlu e departe de a fi închisă, în ciuda avansului luat de Pandurii. "Ne dorim să obţinem minim 9-10 puncte în următoarele patru runde, deşi avem deplasări la Dinamo, Pandurii şi Steaua. Obiectivul pentru tur este să terminăm pe o poziţie care să ne dea speranţa că în retur putem lupta cu şanse pentru titlu. Din primăvară vom fi mult mai puternici, mai ales după ce vor reveni jucătorii accidentaţi", mai spune Mureşan.

Pot să îi întreacă şi la coeficient

CFR îi mai poate da o lovitură Stelei în această toamnă, de această dată una mult mai puternică. Pentru prima dată în istorie, trupa clujeană ar putea să treacă peste formaţia din Ghencea la coeficientul UEFA. CFR a bifat trei prezenţe în grupele Ligii în ultimii cinci ani şi a ajuns la un coeficient de 22,844, în timp ce coeficientul Stelei a scăzut la 24,844. Astfel, dacă în grupele Ligii va avea un parcurs mai bun decât cel al Stelei în Europa League, trupa lui Paszkany ar mai avea un motiv să se uite de sus la echipa lui Becali.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu