sâmbătă, 8 septembrie 2012

O rețetă sănătoasă . Prăjitură cu piersici şi bezea

Ingrediente: 5-6 piersici, 5 ouă, două căni zahăr, o cană lapte, o cană de ulei, două căni şi jumătate de făină, un plic de zahăr vanilat, un plic de praf de copt, o linguriţă de oţet, un praf de sare.

Mod de preparare: se separă albuşurile de gălbenuşuri şi se pun în vase separate. Peste gălbenuşuri se adaugă o cană de zahăr şi zahărul vanilat şi se mixează până când compoziţia creşte puţin. Se pune apoi uleiul, mixând continuu, apoi laptele, făina şi, la final, praful de copt stins cu oţet. Se aşază aluatul (aşa moale cum e) într-o tavă ceva mai înaltă, pe hârtie de copt şi se introduce în cuptorul preîncălzit, 10 minute. Piersicile se taie în două sau în 4 bucăţi. Când aluatul s-a întărit puţin, se scoate tava din cuptor, se aşază fructele peste aluat, apoi se bagă din nou tava în cuptor, 20-25 de minute, la foc mic. Albuşurile se bat spumă, cu un praf de sare şi cu zahărul rămas, iar când aluatul e copt se scoate tava din cuptor şi se pune crema de bezea deasupra fructelor. Se reintroduce la cuptor, pe raftul din mijloc, circa o oră, până când bezeaua devine arămie. Se taie după ce se răceşte.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu