Ingrediente: 5-6 piersici, 5 ouă, două căni zahăr, o
cană lapte, o cană de ulei, două căni şi jumătate de făină, un plic de
zahăr vanilat, un plic de praf de copt, o linguriţă de oţet, un praf de
sare.
Mod de preparare: se separă albuşurile de gălbenuşuri şi se pun
în vase separate. Peste gălbenuşuri se adaugă o cană de zahăr şi zahărul
vanilat şi se mixează până când compoziţia creşte puţin. Se pune apoi
uleiul, mixând continuu, apoi laptele, făina şi, la final, praful de
copt stins cu oţet. Se aşază aluatul (aşa moale cum e) într-o tavă ceva
mai înaltă, pe hârtie de copt şi se introduce în cuptorul preîncălzit,
10 minute. Piersicile se taie în două sau în 4 bucăţi. Când aluatul s-a
întărit puţin, se scoate tava din cuptor, se aşază fructele peste aluat,
apoi se bagă din nou tava în cuptor, 20-25 de minute, la foc mic.
Albuşurile se bat spumă, cu un praf de sare şi cu zahărul rămas, iar
când aluatul e copt se scoate tava din cuptor şi se pune crema de bezea
deasupra fructelor. Se reintroduce la cuptor, pe raftul din mijloc,
circa o oră, până când bezeaua devine arămie. Se taie după ce se
răceşte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu