sâmbătă, 8 septembrie 2012

Din nou ÎN PERICOL! Prinţul Harry, pentru a doua oară într-o misiune militară în Afganistan

După patru ani de la prima lui misiune pe teatrul de operaţiuni din Afganistan, prinţul Harry a decis să se reîntoarcă într-o nouă misiune.

 "Prinţul Harry, cunoscut sub numele "căpitanul Wales", a ajuns astăzi la Camp Bastion, în provincia Helmand din sudul Afganistanului, pentru a-şi începe o misiune temporară în calitate de pilot pe un elicopter Apache", se afirmă într-un comunicat al Ministerul Apărării din Marea Britanie.

"El va activa în cadrul grupului de aviaţie comun care asigură sprijin logistic forţei internaţionale, sub comanda NATO, şi forţelor militare afgane", a precizat Ministerul Apărării din Marea Britanie.

"Aflat la Camp Bastion, cea mai mare bază militară a coaliţiei internaţionale din Afganistan, escadronul lui va avea un rol de supraveghere, descurajare şi, dacă va fi necesar, de luptă şi escortare a altor aparate aeriene. Ca pentru toate desfăşurările de forţe operaţionale, cea a căpitanului Wales a fost planificată cu mult timp înainte, iar ameninţările la adresa lui sau a anturajului său au fost luate în considerare", precizează acelaşi comunicat.

Fiul cel mic al prinţului Charles şi al prinţesei Diana a deţinut, în 2008, postul de controlor de trafic pentru operaţiunile militare aeriene (Forward Air C ontrol /FAC). Prinţul a urmat apoi un curs pentru a deveni pilot pe elicopterele Apache şi şi-a obţinut brevetul de pilot în luna februarie.

Prinţul Harry, în vârstă de 27 de ani, al treilea în ordinea de succesiune la tronul britanic, şi-a exprimat în mai multe rânduri dorinţa de a reveni în Afganistan după prima misiune, ce a fost scurtată din motive de securitate, după divulgarea prezenţei sale în această ţară de către mass-media britanică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu