Agentia Spatiala Americana va anunta joi, 1 noiembrie, o descoperire uimitoare facuta de telescopul Fermi, descoperire care ar trebui sa ofere informatii importante despre inceputurile Universului.
Cei de la NASA au anuntat ca vor discuta despre noi masuratori facute cu raze gamma, pentru a investiga lumina emisa de stelele vechi. Nu se stie, insa, cu exactitate despre ce ar fi vorba. Descoperirile vor fi publicate in numarul din noiembrie al revistei Science. 
La conferinta de presa vor veni: Justin Finke, astrofizician la Naval Research Laboratory din Washington; Marco Ajello, astrofizician la Institutul Kavli pentru Fizica Particulelor si Cosmologie, Universitatea Stanford si Laboratorul de Stiinte Spatiale din cadrul Universitatii California Berkeley; Velker Bromm, profesor asociat la departamentul de astronomie al Universitatii Texas din Austin, scrie Space.com.
Telescopul Fermi a fost lansat in iunie 2008 si sondeaza cerul inca de atunci. El a fost botezat in cinstea fizicianului italian Enrico Fermi, care a castigat Premiul Nobel pentru fizica in 1938, pentru munca lui in domeniul elementelor radioactive.