marți, 9 octombrie 2012

Misterul ansamblului Stonehenge, la un pas de a fi dezlegat. Cercetătorii au apelat la o analiză tridimensională

Monumentul neolitic de la Stonehenge, Marea Britanie, a fost recent analizat de specialişti, care au descoperit că ansamblul de pietre ar fi fost construit pentru ca imaginile sculptate în el să fie luminate asemenea unei expoziţii,  Daily Mail. ,
Complexul a fost scanat recent cu ajutorul unei tehnici 3D, în urma analizelor observându-se cât de important era solstiţiul de iarnă pentru civilizaţia preistorică.
Cercetările recente au mai scos la iveală faptul că oamenii s-au folosit de cele mai bune materiale pe care le aveau la dispoziţie în acele vremuri, pentru a face peitrele cât mai luminoase la contactul cu razele de soare. Experţii au găsit 72 de astfel de gravuri pe cinci pietrele din compoziţia Stonehenge, ceea ce îi face pe istorici să creadă că Stonehenge a fost o proto-galerie de artă.
Ansamblul Stonehenge este un monument neolitic situat în Anglia, in comitatul Wiltshire, acesta fiind construit din patru cercuri concentrice, construite din pietre. Construcţia lui a început în anul 3.000 î. Hr., complexul reprezentând cel mai important monument preistoric din Anglia.
"Această nouă dovadă xtraordinară nu numai că susţine importanţa aliniamentului monumentului de la Stonehenge în funcţie de solstiţiu, dar reprezintă, de asemenea, o dovadă clarp a faptului că accesul oficial către pietre se făcea dinspre nord-est, din susul aleii în direcţia apusului de solstiţiu de iarnă", a explicat un profesor de astronomie la Universitatea din Leicester.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu