duminică, 7 octombrie 2012

Iulia Vântur a povestit cum a câștigat primii ei bani, când era încă adolescentă. Încă de pe atunci îi plăcea să fie în centrul atenției. „Primii bani i-am câştigat pe la 15 ani, din prezentări de modă. La acea vreme, nu era un job foarte bine plătit, însă îmi plăcea să am banii mei de buzunar. Adoram, de asemenea, senzaţia pe care o aveam pe podium şi show-urile pentru care străbăteam kilometri pe tocuri, repetând coregrafiile". Vedeta mărturiseşte că s-a pregătit intens pentru acest job încă de când era de-o şchioapă: „Toate jocurile mele din copilărie aveau iz artistic - organizam spectacole, pe care le şi prezentam, cântam, dansam, prezentam moda, eram DJ, interpretam scenete".

Toamna își intră în drepturi la începutul acestei săptămâni și temperaturile ridicate din ultima perioadă vor fi înlocuite cu unuele scăzute, ploi și vânt, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

 

Luni, aerul polar se extinde rapid peste ţara noastră aşa că vremea se răceşte accentuat în toate regiunile. Drept urmare, meteorologii prognozează maxime cuprinse doar între 11, 12 grade în nord şi cel mult 20, 21 grade în extremitatea sudică. În prima parte a zilei, norii mai acoperă cerul în nord, în est şi la munte, unde plouă încă pe arii relativ extinse. Vântul continuă să sufle destul de tare în sud, în est şi în centru, chiar cu mai mult de 50, 60 kilometri, iar la munte bate cu putere, 80 kilometri pe oră sau mai mult.
Şi în Capitală vremea se răceşte accentuat, astfel încât termometrele arată în jur de 19, 20 de grade, uşor sub normalul climatologic al datei din calendar. Cerul e mai mult noros în primele ore ale zilei când trecător plouă slab, apoi norii se risipesc. Vântul suflă alert şi abia spre seară se mai linişteşte.
Marţi, vremea va fi rece pentru această dată, mai ales dimineaţa, când în depresiunile intramontane vor fi şi valori sub pragul de îngheţ. Izolat ziua începe cu brumă şi ceaţă. Peste zi norii sunt puţini. Vântul e mai agitat la munte şi în estul ţării. Maximele termice se vor situa în general între 12 grade în depresiunile intramontane şi cel mult 20 grade în Lunca Dunării.
Şi în Bucureşti este rece. Până la amiază în termometre nu se adună mai mult de 18 grade.
Miercuri ne vom bucura de o vreme de toamnă frumoasă, chiar dacă dimineaţa va fi răcoare şi izolat în nord-vest şi centru brumă. Abia spre seară şi în noaptea de miercuri spre joi norii mai groşi revin în vest, în nord-vest şi în nord, însă doar izolat sunt posibile ploi slabe. Vântul nu mai suflă cu intensificări, iar maximele sunt normale pentru această dată, în general aşteptăm valori de la 13 grade în Maramureş până la 23 grade în sudul extrem.
Vreme frumoasă aşteptăm şi în Capitală, cu nori puţini pe cer şi vânt domol. Se încălzeşte uşor astfel încât la amiază vom avea parte de valori normale, 20, 21 grade.
Joi avem parte de vreme în general frumoasă, chiar dacă în nord, în est şi la munte norii mai strâng rândurile şi izolat lasă câteva picături de ploaie. Vântul e mai agitat în sud-vest, iar la amiază aşteptăm maxime de la 12 la 22 grade. Spre finalul săptămânii regimul termic rămâne apropiat de cel normal în a doua decadă a lunii octombrie, dar vremea frumoasă e înlocuită de mai mulţi nori care treptat aduc şi ploi slabe în mai toate regiunile.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu