luni, 15 octombrie 2012

Cel mai mare mister din Prometheus, explicat de producatori. Ridley Scott ofera indicii despre continuarea filmului cu incasari de 400 de milioane de $

Revenirea lui Ridley Scott la universul Alien i-a divizat pe fanii regizorului in aceasta vara. Unii au considerat prima productie science fiction din ultimii 30 de ani a regizorului, un film exceptional, in timp pentru altii a fost dezamagitoare. Filmul a avut  incasari de 400 de milioane de $ si va avea parte de o continuare. Regizorul si echipa de productie au dezvaluit unul dintre cele mai mari mistere ale filmului care a incercat sa raspunda la intrebarea cine i-a creat pe oameni.

 Cel mai mare mister din Prometheus, explicat de producatori. Ridley Scott ofera indicii despre continuarea filmului cu incasari de 400 de milioane de $

O  imagine de pe recent lansatul DVD cu Prometheus ne explica unul dintre cele mai mare mistere din film: de unde a aparut si ce este acea materie vascoasa neagra numita in film "Black Goo". Se pare ca lichidul care transforma viermii in creaturi spatiale ucigatoare si care le da oameniilor un apetit sexual ridicat are capacitatea de a crea viata, dar si de a o omori. Acesta are efecte diferite atunci cand il inhalezi de atunci cand il inghiti. La 37 de ore de la inghitirea sa acesta poate duce la dezintegrarea ADN-ului. Este posibil ca Prometheus 2 sa urmareasca efectele acestuia, scrie revista Entertainment Weekly.


Ridley Scott a dezvaluit pentru revista britanica Metro cateva indicii despre scenariul sequel-ului. Intrebat ce l-a determinat sa se intoarca la genul science fiction dupa atata vreme, regizorul de 74 de ani a raspuns:  "Nu am realizat un film SF de foarte multe vreme si mi-a facut placere sa fac Prometheus. In afara de asta, cand vine vorba de universul Alien nimeni nu si-a pus problema originilor acestora, iar mie mi s-a parut interesant de abordat. Prometheus a evoluat intr-un univers cu totul diferit. O avem pe Elizabeth Shaw cu capul lui David intr-o punga, parte a unui android ce functioneaza inca si are un IQ de 350. El i-ar putea explica cum sa ataseze capul din nou corpului iar ea se va gandi la asta din greu si pentru multa vreme, pentru ca odata ce capul este la locul lui, devine periculos. Ei se indreapta spre Paradise, dar acesta ar putea fi cel mai salbatic si oribil loc. Cine sunt Inginerii?”
  Initial filmul Prometheus trebuia sa se numeasca Alien: Paradise, insa titlul sau a fost modificat. Recent regizorul a refuzat sa faca asa numita versiune "Director's cut" a lui Prometheus, o varianta mai lunga a peliculei care cuprinde scene de obicei taiate in productie.  Prometheus cu Noomi Rapace, Logan Marshall-Green si Michael Fassbender, a facut incasari de 400 de milioane de dolari in acest an si urmareste aventurile navei Prometheus intr-o calatorie fantastica in spatiu pentru a descoperi cine i-a creat pe oameni.


Regizorul a marturisit ca a fost ideea sa ca Prometheus sa fie 3D si ca a fost o decizie buna: " Era timpul sa ma alatur clubului. Pelicula dispare. Nu mai exista laboratoare decat pentru filmele vechi. Imi place procesul digitalizarii filmelor. Este mai de incredere."


Intrebat de ce a folosit peisaje reale in Prometheus in locul unor decoruri realizate cu CGI ca in Avatar, cineastul a raspuns: "Pentru ca a costat un sfert din bugetul lui Avatar. Imi pare rau Jim ( James Cameron). Sunt in primul rand un cameraman. Filmele mele au fost intotdeauna criticate pentru ca sunt prea vizuale, prea confuze, insa nu-mi pasa. Vorbim despre un mediu vizual. Sa spui o poveste tine in intregime de imagine, dupa cum spunea si Hitchcock. Stiu exact cum evolueaza un script in film pentru ca am fost la scoala de arta su stiu sa desenez."


Despre continuarea de la Blade Runner acesta a marturisit: "Nu este un zvon. Filmul se face. Cu Harrison Ford? Nu stiu inca. Este prea batran? Ei bine, a fost un Nexus-6, asa ca nu stim cat de mult poate trai."





 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu