marți, 2 octombrie 2012

Călinescu, cu sutien şi perucă la tv

Îndrăgitul actor revine de azi într-un serial de comedie la ProTv

 Va fi «tanti Florica» şi  va schimba 30 de ţinute

Va fi «tanti Florica» şi va schimba 30 de ţinute
Aduce din nou umorul în casele românilor. Îndrăgitul actor Florin Călinescu (56 de ani) revine de azi pe micul ecran deghizat în doamnă, în serialul de comedie „Tanti Florica”, care va fi difuzat de Pro Tv. Actorul a povestit, în stilu-i caracteristic, cât de grea a fost transformarea în „femeie”.
S-a ales cu o pereche de sâni, cu o perucă, poartă sutien şi cercei! Actorul Florin Călinescu nu şi-ar fi imaginat niciodată că e atât de complicat să fii femeie, dar a aflat pe propria piele de când interpretează rolul principal în sitcomul „Tanti Florica", de la PRO TV.
„Mi-a fost cu adevărat greu să intru în sutienele ei, în ciorapii ei, să-mi pun cerceii ei, să mă machiez şi să îmbrac rochiile ei. Cele născute aşa, probabil au asimilat toate lucrurile astea de-a lungul devenirii lor şi nu li se mai pare o povară. Dar abia acum înţeleg de ce noi, bărbaţii, trebuie să aşteptăm atât de mult o femeie să fie gata. Şi după ce e îmbrăcată, se schimbă, şi după ce e încălţată, se descalţă şi după ce e machiată îşi reface machiajul...", a declarat actorul.
Călinescu a început lucrul la acest serial în luna februarie. Actorul interpretează rolul unei mame iubitoare, văduvă, care, deşi adoră să afle tot ce mişcă în viaţa celor din jurul ei, îşi iubeşte mai presus decât orice cei cinci copii, iar familia reprezintă cel mai important lucru din lume.
Florin Călinescu, alături de echipa serialului de comedie


Actorul petrecea două ore la machiaj pentru fiecare episod

În fiecare miercuri, fanii lui Florin Călinescu vor avea ocazia să-l vadă interpretând cu umor rolul pentru care au fost pregătite peste 30 de ţinute de femeie. Pentru a intra perfect în pielea personajului, actorul a petrecut circa două ore la machiaj pentru fiecare episod! Călinescu a avut de altfel o vară încărcată: şi-a reluat şi funcţia de director al Teatrului Mic din Bucureşti, care a deschis deja stagiunea cu „Somnoroasa aventură".
A debutat la PRO TV, în 1996
Originar din Timişoara, Florin Călinescu a terminat Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale" la Bucureşti, în 1981, an în care a debutat şi în cinematografie, în drama „Lumini şi umbre".
Florin Călinescu a interpretat şi roluri de băiat rău, dar şi de politician


După Revoluţie a fost realizator al mai multor emisiuni tv, apoi a intrat în politică, dar debutul său ca prezentator pe micul ecran, din 1996, de la PRO TV, nu se uită uşor. Pe atunci era gazda matinalului „Ora 07.00, bună dimineaţa!". Tot la PRO TV a fost pion principal şi în alte proiecte, dintre care talkshow-ul „Chestiunea zilei", sitcom-ul „Anticamera" şi serialul „Băieţi buni" sunt cele mai importante. În ceea ce priveşte rolurile cinematografice, sunt remarcabile cele din „Asfalt Tango" (1993), „È pericoloso sporgersi" (1994), „Filantropica" (2001), „Poveste de cartier" (2009).

De-a lungul întregului sezon, Florin Călinescu va putea fi admirat în peste 30 de ţinute feminine, gătindu-se, în medie, în fiecare episod, cu trei „toalete". 39 de zile de repetiţii şi filmări, desfăşurate pe parcursul a patru luni, 30 de actori permanenţi şi vip-uri invitate, o echipă formată din 70 de oameni şi 150 de spectatori aflaţi în public, la fiecare episod, acestea sunt doar câteva dintre cifrele din spatele acestei producţii. Primul episod din „Tanti Florica" poate fi umărit astă seară, de la 21.30, la PRO TV.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu