vineri, 12 octombrie 2012

Au mers cu pelicanul la radiografie

Locuitorii dintr-un sat vrâncean s-au trezit cu o pasăre rănită în curtea bisericii

Pelicanul Paul  își luase zborul  spre Africa și  s-a prăbușit în  curtea bisericii
Pelicanul Paul își luase zborul spre Africa și s-a prăbușit în curtea bisericii
În urmă cu câteva zile, un pelican care îşi luase zborul spre Africa, pentru a petrece acolo iarna, s-a prăbuşit în curtea bisericii din comuna vrânceană Gura Caliţei.
Pasărea rănită a fost găsită de o familie de localnici, care au îngrijit-o. Când au pus-o pe piciore, au dat-o membrilor Asociaţiei pentru Conservarea Diversităţii Biologice pentru a fi tratată la dispensarul zoologic din Crângul Petreşti, aproape de Focşani. „Medicul veterinar care l-a văzut a spus că starea sa este bună, însă exista posibilitatea să fi fost rănit de braconieri şi să aibă alice în corp", ne-a declarat Matei Dragomir, coordonatorul centrului.
Trei persoane s-au chinuit să ţină pasărea nemișcată sub aparat

Vestea că pelicanul, botezat Paul, are nevoie de un control amănunţit a ajuns şi la medicul radiolog uman Constantin Buză, un vânător pasionat, care le-a propus o consultaţie gratuită la cabinetul său din Focşani.
Medicul Constantin Buză a citit pe loc radiografia pelicanului

Rezultatul radiografiei e îmbucurător: nu s-a găsit nici o urmă de alice. După tratament, Paul va fi transferat la un adăpost din Târgu Mureş, unde îşi va petrece iarna.

Păunii din Herăstrău au răcit

Sunt sensibili, astfel că temperaturile scăzute din timpul nopţii i-a afectat serios. Păunii din Parcul Herăstrău, din București, au răcit, iar acum urmează un tratament cu antibiotice. „Trei dintre ei s-au îmbolnăvit şi i-am luat din parc. Sunt apatici,  tuşesc şi le fac injecţii ca să-i pun pe picioare. În locul lor, am adus alţii, dar, mi-e milă şi de ei.

Noaptea şi dimineaţa au fost şi 0 grade Celsius, ori lor le e bine la cel puţin 10 grade. Raţele şi gâştele sunt în aceeaşi situaţie. Vreau să le duc la fermă, dar aştept răspunsul celor de la Administraţia Parcurilor", ne-a mărturisit Marius Nistor, cel care a adus păsările exotice în parcurile din Capitală. Cei de la ALPAB  ne-au spus că înaripatele vor pleca din parcuri la sfârşitul săptămânii viitoare.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu