marți, 16 octombrie 2012

„Aserejé ja de jé de jebe”. Iti aduci aminte de fetele de la Las Ketchup? Cum au ajuns dupa ce si-au distrus carierele

In 2002 au devenit cunoscute datorita succesului mondial pe care l-au obtinut cu hitul Asereje (The Ketchup Song), acesta avand sa fie si singura lor melodie cu care s-au remarcat pe piata muzicala. 

bdquo;Aserej eacute; ja de j eacute; de jebe . Iti aduci aminte de fetele de la Las Ketchup? Cum au ajuns dupa ce si-au distrus carierele

Lucia Munoz, Lola Munoz si Pilar Munoz, cele trei surori care au format trupa Las Ketchup, s-au facut remarcate prin stilul revitalizant si foarte antrenant pe care l-au transpus in melodiile lor, cea mai cunoscuta fiind Asereje, un cantec cu influente flamenco si pop care a atras atat prin ritm si originalitate, dar si prin coregrafia care a facut imediat inconjurul lumii.


Albumul pe care a fost inclusa aceasta melodie, Las Hijas del Tomate, s-a vandut in peste 12 milioane de copii si astfel cele patru iberice au cucerit nu mai putin de 12 discuri de platina.



Succesul pe care l-au avut cu hitul Asereje le-a propulat pe primul loc in topurile muzicale din mai multe tari precum Spania, Portugalia, Columbia, Marea Britanie, Italia, Grecia, Franta, Filandal, Suedia, Norvegia, Olanda, Germania, Australia, iar recunoasterea principala a avut loc atunci cand au ajuns in TOP 40 Billboard din SUA.


La patru ani dupa isteria pe care au creat-o in toata lumea, celor trei surori li s-a alaturat si cea de-a patra, Rocio, si impreuna au participat la Eurovision. Renumele lor nu le-a ajutat si la acel concurs, iar Spania a incheiat pe pozitia 21 din 24 de participanti.

Desi au incercat sa revina pe piata muzicala cu un nou album, Un Blodymary, melodia cu acelasi nume nu a mai prins la fel de bine la public si, dupa insuccesul din 2006, au renuntat la proiectul muzical. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu